Spring naar content

Congrestolken

Hebt u een congrestolk nodig omdat een deskundige uit een bepaald land komt spreken tijdens een congres? Wij leveren u graag onze congrestolken, in en uit alle talen over de wereld. Hebt u snel een congrestolk nodig? Spoedeisende klussen zijn onze specialiteit. U kunt ons dag en nacht bereiken. Ook op facilitair gebied heeft Aapeha alle noodzakelijke ondersteunende apparatuur om uw congres probleemloos te laten verlopen.

Een tolk vertaalt gesproken taal. Dit kan op verschillende manieren. De spreker begint met praten en de tolk luistert aandachtig. Vervolgens vertaalt de tolk tijdens ingelaste pauzes het relaas van de spreker. Dit heet consecutief tolken. Het is ook mogelijk dat een tolk start met vertalen zodra de spreker begint. Dit gebeurt dan meestal vanuit een cabine en de luisteraars krijgen de vertaling te horen via een koptelefoon of oortje. Een dergelijke tolk noem je een simultaantolk.

Een vakbekwame tolk is van grote waarde tijdens uw congres met een buitenlandse spreker. Een tolk moet niet alleen vakkundig vertalen, hij moet ook kennis hebben van het gespreksonderwerp. Zo moet een tolk bij een medisch congres ook thuis zijn in het medisch jargon. Wij bieden u professionele tolken op elk terrein. Wat het onderwerp ook is, u kunt bij ons rekenen op een vertaling van hoge kwaliteit.

Werkt u met buitenlandse sprekers tijdens een congres, dan hebt u niet alleen met een taalbarrière te maken, maar ook met culturele verschillen. Een goede tolk interpreteert niet alleen de woorden, maar ook de cultuur. Gebaren betekenen niet in alle landen hetzelfde en dat geldt ook voor expressie. Daarnaast houdt de tolk rekening met de opvattingen en achtergronden van de spreker en luisteraars, want alleen dan kan hij borg staan voor een goede onderlinge communicatie.

Een goede tolk is betrouwbaar en verliest nooit zijn of haar neutrale houding. Hij of zij neemt niet deel aan uw gesprek, maar brengt op onpartijdige wijze de boodschap over.

Vul het formulier hiernaast in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Hebt u vragen die direct beantwoord moeten worden bel dan gerust naar 076-5212240.

—————————————–

Aapeha BV uw partner voor simultane vertalingen en tolken. Al 30 jaar ervaring als toonaangevende speler voor simultaan vertalingsapparatuur.

Organiseert u een congres of een evenement? Wij kunnen u helpen, en we zoeken samen naar de beste oplossing.

Neem contact op, we helpen u graag.